Panos

Panos is een welbekende Belgische broodjeszaak die zich onderscheidt door zijn aanbod van versbereide sandwiches en lekkernijen. Met een lange aanwezigheid op de markt en een toewijding aan kwaliteit, is Panos uitgegroeid tot een vertrouwd en gerespecteerd merk in de Belgische voedingsindustrie. Met meer dan 80 Panos City winkels verspreid over het land, is Panos toegewijd aan het leveren van dezelfde hoogwaardige ervaring aan iedereen, waar je je ook bevindt.

Over deze zaak
België
80
+ locaties
Lightspeed K-series

Uitdagingen

Met shop of the future wil Panos zijn locaties klaarmaken voor de digitale toekomst. Migreren van de klassieke POS naar een meer schaalbare oplossing (Lightspeed K-series). Ook het integreren van delivery platformen behoort tot dit verhaal.

Met deze transitie komt ook een grote afhankelijkheid van een performant netwerk dat 24/7 up en running is. Dat wil zeggen, uitmuntende wifi en een backup voor als de vaste verbinding het toch eens laat afweten.

Oplossingen

Om deze uitdaging met succes aan te gaan, hebben we besloten om het volledige lokale netwerk (LAN en WiFi) te vernieuwen met hardware van TP-Link en Peplink. Deze combinatie stelt ons in staat om een 4G/5G-back-up op te zetten voor het POS-netwerk. Door het scheiden van het netwerk kunnen we prioriteit geven aan alle POS-apparaten.

We hebben ook onze gastenwifi-oplossing geïmplementeerd met een eigen captive portal voor Panos. Hierdoor kunnen ze inzicht krijgen in hun gasten en koppelen met hun CRM. De echte kracht zit natuurlijk in ons amplr.cloud-platform. Via dit platform hebben ze overzicht over al hun locaties en krijgen ze inzicht in de netwerken.

Bovendien kunnen ze het netwerk configureren via amplr.cloud en toegang geven aan partners om dit te doen. Lightspeed slaagde er zo in om zonder de tussenkomst van een netwerkpartij hun installatie te voltooien in slechts 45 minuten per locatie! Dankzij amplr.cloud hebben we het aantal technische bezoeken op locatie met maar liefst 90% kunnen verminderen, omdat problemen sneller worden geïdentificeerd en in bijna alle gevallen op afstand worden opgelost.